Tenis klub Buje - oaza zelenila, druženje i rekreativni tenis

Predstaviti ćemo TK Buje redoslijedom važnosti kako ih mi vidimo i osjećamo.

Zelena teniska oaza

Naš drugi dom, prostor TK Buje, smješten je unutar rijetko lijepe oaze zelenila orubljene modrinom nebeskog plavetnila. Ovdje je priroda s posebnim nadahnućem ispisala koreografiju jednog od najrazigranijih poglavlja istarskog krajolika. Sve je blizu a ipak imamo mir bez gradske vreve i svaki korak odiše posebnim šarmom i ljepotom življenja.

Za članove su vrata širom otvorena za užitak u satima mira i radosti na izvorištima prijateljstva.

Klupsko ozračje bez stresa i opušteno druženje pozitivaca

Klub posebno njeguje opuštenu atmosferu sa nizom malih ali konkretnih detalja. Svakako je za istaći fair play, poštivanja razlika, poticanje inkluzivnosti...

Suština tenisa u TK Buje je sudjelovati, a ne jedino, isključivo, po svaku cijenu, pobijediti. Bitno je boriti se čvrsto i fair, a ne bezobzirno osvajati (Pierre de Coubertin).

Bez daljnjega da treniramo i borimo se kako bi postigli što bolje sportske rezultate i nagrađujemo dužnim poštovanjem pobjednike. No, oni koji su manje uspješni, u Tenis klubu Buje nisu osobe drugog reda, već su poticani na nastavak rada kako bi i oni dostigli izvrsnost...

Rekreacijski tenis u Bujama
Rekreacijski tenis u Bujama
Rekreacijski tenis u Bujama
Rekreacijski tenis u Bujama
Rekreacijski tenis u Bujama

Tenis klub Buje - MISIJA I VIZIJA

LOVE TENNIS

MISIJA - prijateljstvo, zabava, sport i fair play

Teniski klub Buje ojačan generacijama prijateljstva, volonterstva i zabave njeguje cjeloživotnu ljubav prema tenisu u ugodnom okruženju. Ohrabrujuje igrače svih dobi i razina vještina da budu i dobri tenisači i dobri sportaši. Doprinosi bližoj, zdravijoj zajednici te potiče integritet, odgovornost, inkluzivnost i poštovanje.

VIZIJA - pristupačno, prijateljsko i zabavno okruženje

Teniski klub Buje će promicati aktivan život sugrađana svih dobi i sposobnosti te nastojati premašiti očekivanja članova kontinuiranim poboljšavanjem životnog prostora i programa. Pristupačno, prijateljsko i zabavno okruženje dovesti će na najviše razine.

Naša temeljna usmjerenja

TENIS KLUB BUJE

Naša usmjerenja i zadaće koje imaju snagu Ustava

 • Potičemo i subvencioniramo razvoj mladih
 • Odlukama i organizacijom nagrađujemo fair play
 • Gradimo pristupačno i zabavno okruženje
 • Čuvamo zelenilo u našem okruženju
 • Cijenimo i konstruktivno potičemo:
  - prijateljstvo i opušteno druženje
  - integritet i odgovornost
  - inkluzivnost i poštovanje
  - volonterizam i služenje
  - poštovanje i timski rad
 • Promičemo aktivan život za ljude svih dobi i sposobnosti
Tereni Tenis kluba Buje

Četiri teniska terena pod rasvjetom i kvalitetne klupske prostorije

Tenis klub Buje je kroz godine izgradio 4 odlična zemljana teniska terena. Na dva terena je rasvjeta odlična i za takmičenja a na druga dva je dostatna za kvalitetne treninge (oko 300 lx).

Za istaknuti je angažiranost članova na održavanju terena kroz nekoliko radnih akcija godišnje. Članovi prije odigravanja meča sami namoče teren.

Uz terene su klupske prostorije sa manjim zatvorenim prostorom te dvije natkrivene terase sa 50-tak sjedećih mjesta. Na raspolaganju isključivo članovima su i osvježavajuća pića, uz naplatu samo radi podmirivanja troškova (sukladno Mišljenju Središnjeg ureda Porezne uprave od 10.1.2020. »).

Klub raspolaže i sa garderobom i dva kupatila. Na raspolaganju svim zainteresiranima je i teniski zid za vježbaje.

Savršeno.

Tenis takmičnja u Tenis klubu Buje

Takmičenja u Tenis klubu Buje

Klub već dugi niz godina organizira TK BUJE OPEN. Radi se o otvorenim singl turnirima. Igra ih se 7 godišnje. Najboljih 8 igraju završni Masters turnir. Sudjeluju članovi TK Buje ali i okolnih klubova. Detaljnije »

Od 2019. godine redovno se igra i singl liga za dame. Igra se po istom principu kao i TK Buje open - 7 turnira plus završni Masters najuspješnijih. Detaljnije »

Singl turnire vodi senator TK Buje g. Čedomir Milevoj.

Takmičenje parova više se godina odvijalo kroz iznimno uspješan projekt LIGA KRALJEVA », kojeg je organizirala i vodila Dea Valenta.
Tijekom 2023. organizirana su nova takmičenja parova. Takmičenje bez ograničenja u odabiru parova i protivnika, kojeg je vodio g. Milevoj. Također, Išijas liga privukla je pažnju mješovitim parovima i jedinstvenim rasporedom. Za 2024. planiran je nastavak Išijas lige i novo takmičenje parova po Bergerovom sistemu, koje će voditi Mario i Stipe.

Buje - Buie

Buje - idiličan gradić okružen okružen brežuljcima, maslinicima i vinogradima

Multikulturalno i gostoljubivo, Buje je čarobni istarski gradić koji na malome prostoru osebujno i sretno spaja mnoštvo raznolikosti. Mjesto gdje je priroda s posebnim nadahnućem ispisala koreografiju jednog od najrazigranijih poglavlja istarskog krajolika. Na svakome njenom kantunu, kamenu i erti postoje uzbudljivi slojevi zapisa prošlih vremena.

Jednu od najljepših vizura zelene Istre krasi nekada impozantni srednjovjekovni kaštel na strmoj uzvisini Momjana. Smjestila se tu i jedna od najčuvenijih vinskih cesta u Hrvatskoj, a zadovoljstvo je istražiti i puteve maslinova ulja uz prigodne degustacije.

Prošećite i budite znatiželjni, razgledavajte, zavirujte u portune i pitajte domaćine. Otkrijte i šarm malih restorana i konoba u kojima ćete okusiti svu draž domaćih okusa i ljepotu tradicionalne istarske kuće.

ŠKOLA TENISA TENIS KLUBA BUJE

TK Buje ima organiziranu školu tenisa već dugi niz godina. Cilj škole je omogućavanje svakom pojedincu zadovoljavanje osnovnih ljudskih potreba - za kretanjem i igrom, za sigurnošću, za radom i poretkom, za pripadanjem, za samopoštovanjem, za samoaktualizacijom… Za rekreativni tenis se uglavnom spremaju djeca od cca 5 do 16 godina a povremeno organiziramo i tečajeve za odrasle. Detaljnije »

Teniski treneri u TK Buje

Luka Jercog - viši sportski trener tenisa (A-licenca HTS);
Zemina Jercog - viši sportski trener opće fizičke pripreme (kondicijski trener).

Kontaktirati ih možete
na telefon +385 91 561 0259
ili na e-mail luka.jercog@pu.t-com.hr

Jedan od prvih ciljeva TK Buje je da kroz školu tenisa omogući čim većem broju mladih stjecanje teniskih vještina i uvođenje mladih u sportski život.

Ambicija kluba je da na taj način doprinese da se naša djeca odvoje od opasnosti ulice. Program treninga osmišljen je tako da se polaznicima škole na najbolji i najbrži način, omogući savladavanje osnovama teniske igre.

Polaznicim škole tenisa omogućavamo stjecanje potrebitog znanja - tehničku izvedbu svih udaraca te taktičku i kondicijsku pripremu, kako bi mogli u potpunosti uživati u teniskoj igri. Detaljnije »

Neprofitna udruga građana TENIS KLUB „BUJE" - TENNIS CLUB „BUIE"

U drugoj polovini svibnja 1985. godine osnovan je inicijativni odbor, te je 24.06.1985. godine održana Osnivačka skupština i osnovan je Tenis klub Buje. Klub je registriran kao neprofitna udruga građana sa zadaćom promicanja i bavljenja tenisom žitelja grada Buje.

Osnivači kluba su: Stjepan Tomljanović, Zvonko Biondić, Nevio Frontel, Milovan Kostić, Ronny Jušić, Živko Metikoš, Milan Livada, Marino Papo i Margita Belušić.

Naziv udruge glasi TENIS KLUB „BUJE".
Skraćeni naziv Udruge glasi: TK „BUJE".

Naziv Udruge na talijanskom jeziku glasi: TENNIS CLUB „BUIE".
Skraćeni naziv Udruge na talijanskom jeziku glasi: TC „BUIE".

Tenis klub Buje - osnovni podaci

Adresa: Tenis klub "Buje", Sportski centar bb, 52460 Buje
Latitude: 45.411774069397886; Longitude: 13.667257101570218

Telefon: +385 95 908 2842
E-mail: tkbuje@gmail.com

Predsjednik: Simon Grbac
Zamjenik: Danijel Goleš
Tajnik: Mateo Brečević
Članovi Izvršnog odbora: Dea Valenta, Mateo Brečević, Nikola Mandir, Marko Tomić i Zemina Jercog

Statut Tenis kluba Buje - ovdje »

Teniski treneri:
Luka Jercog - viši sportski trener tenisa (A-licenca HTS); Kontakt: +385 91 561 0259; luka.jercog@pu.t-com.hr
Zemina Jercog - viši sportski trener opće fizičke pripreme (kondicijski trener).

Članom udruge može postati svaka fizička osoba

Članom udruge može postati svaka fizička osoba koja je zainteresirana za rad u Udruzi i pružanju doprinosa ostvarivanju ciljeva Udruge danom uplate članarine i odluke Izvršnog odbora o prijemu u članstvo. Članom Udruge može postati i strani državljanin u skladu s zakonom.

Članstvo u Udruzi Tenis klub "Buje" može biti redovno, podupirajuće ili počasno.

Redovnim članom udruge smatra se aktivni član udruge. Podupirajućim članom udruge smatra se svaki član koji svojorn aktivnošću i materijalnim dobrima pridonosi programskim zadaćama udruge. Počasnim članorn može postati svaki član udruge koji ima iluzetne zasluge u unapređivanju rada udruge, unapređivanju teniskog sporta, odnosno u ostvarivanju temeljnih ciljeva udruge. Skupština Udruge donosi odluku o počasnom članu.

Tenis klub Buje nudi slijedeće programe

Za sve kategorije tenisača Tenis klub Buje nudi slijedeće programe:
- tenis škola za pojedinca ili grupu od 2, 3 ili 4 osobe
- rad (priprema i trening) s tenisačicama i tenisačima svih kategorija
- najam teniskih terena klubovima i agencijama za kampove, odigravanje teniskih mečeva (susreta) raznih karaktera i sl.

Članovi kluba imaju pravo korištenja teniskih terena u bilo koje vrijeme tijekom dana i večeri.

Drugi klubovi, agencije te fizičke osobe koje nisu članovi Kluba smiju iznajmiti terene samo u vrijeme kad se ne očekuje korištenje svih terena od strane članova Kluba, jednostavno rečeno - nečlanovi smiju koristiti terene samo van "špice". Iznimka je kad vodstvo Kluba utvrdi postojanje opravdanih razloga za najam terena nečlanovima i tijekom "špice". Primjerice - susret teniskih reprezentacija...

Izvod iz Pravilnika

1. Pravo korištenja teniskih terena imaju članovi TK Buje i njihovi gosti;
2. Pravo igranja imaju i druge osobe u organizaciji kluba;
3. Članovima kluba smatraju se osobe s plaćenom članarinom;
4. Igranje je dozvoljeno isključivo u odgovarajućoj sportskoj odjeći i obući;
5. Prije igranja treba namočiti igrališta;
6. Poslije igranja treba poravnati i povući igrališta;
7. Tijekom igre nije dozvoljeno bacanje reketa, vulgarno se izražavati te bilo koji vid svađe, uvredljivog i agresivnog ponašanja!!!

Nepoštivanje pravilnika povlači za sobom udaljavanje s igrališta a u ponovljenim slučajevima i isključenje iz kluba.

Predsjedništvo kluba tumači pravilnik i donosi odluke u interesu kluba.

Ugodna atmosfera u Teniskom klubu Buje

Teniski klub Buje pruža opuštenu atmosferu zahvaljujući niskim troškovima članstva. Godišnja članarina iznosi 40€ za odrasle i 15€ za djecu, studente, umirovljenike i pridružene članove. Članovi kluba mogu koristiti teniske terene po cijeni od 4€ za sat vremena.

Teniske terene mogu koristiti i osobe koje nisu članovi kluba, ali bez popusta koji se nudi članovima. Za njih cijena iznosi 15€ za sat vremena. Sudjelovanje na redovnim turnirima stoji 15€.

Niske cijene omogućava Grad Buje kroz skromne, ali redovite dotacije, te razni sponzori i donatori. Članovi kluba također značajno doprinose obavezom učešća u raznim radnim akcijama i uređivanju teniskih terena prije i nakon svakog meča.

Cilj ovog pristupa u klubu je omogućiti pristupačnost članstva i igranje na terenima mladima, kao i svim ostalima zainteresiranima za tenis.

REZERVACIJE

+385 95 908 2842