Objava: 22.10.2023.

Mastersom 2023. završena sezona singla 2023.

Kronologija izvanrednog tenisa i proglašenje najboljih za 2023. godinu na Mastersu TK Buje Open

Muška konkurencija: vrhunska tehnika i emocije

Masters TK Buje Open za 2023. godinu ostat će upamćen po nevjerojatnom nivou tenisa, posebno vidljivom u finalnom meču između Janka Luisa i Glada Ozrena. Oba finalista prikazala su visoki nivo teniske vještine, postavljajući time visoke standarde za lokalnu tenisku scenu u Istri.

Finalni meč

Finale, odigrano 22. listopada 2023., bio je pravi spektakl. Nakon što je izgubio prvi set sa 2-6, Janko Luis se vratio u igru i osvojio drugi set sa 6-2. U napetom velikom tie breaku, na kraju je Luis izbio na vrh s rezultatom 11-9.

Emocija pobjede

Luis, koji je trenirao na teniskim akademijama u Španjolskoj i SAD-u, pokazao je ne samo tehničku izvrsnost, nego i nevjerojatnu mentalnu snagu. Osvojeni posljednji poen u tie breaku izazvao je erupciju emocija, kombinaciju olakšanja i euforije, koja se mogla vidjeti na njegovom licu

.

Najbolji igrači Mastersa

Uz pobjednika Janka Luisa, istaknuli su se i drugoplasirani Glad Ozren te trećeplasirani Frank Adrian. Temeljem pravila TK Buje, koje uključuje pet najboljih plasmana tijekom godine, za najboljeg tenisača godine proglašen je Frank Adrian.

Ženska konkurencija: dominacija i stil

Finalni meč

U ženskom dijelu turnira, finalni meč odigran je istog dana između Dee Valente i Margaret Bernich. Dea je pokazala izvanrednu formu i osvojila meč s uvjerljivim rezultatom 6-4, 6-1.

Najuspješnije igračice Mastersa

Osim Dee, u ženskoj konkurenciji su se istaknule i drugoplasirana Margaret Bernich te trećeplasirana Erika Medica. Dea Valenta je potvrdila svoj status najbolje tenisačice TK Buje i za 2023. godinu.

Proglašenje najboljih za 2023. godinu

Predsjednik TK Buje, Simon Grbac, tijekom proglašenja pobjednika dao je priznanje najboljim igračima i igračicama za 2023. godinu. Prema pravilima, koji uključuju pet najboljih plasmana u pojedinačnim turnirima plus Masters, za najbolje su proglašeni Frank Adrian i Dea Valenta.

Masters TK Buje Open 2023. donio je izvanredan tenis i postavio visoke standarde za lokalnu tenisku scenu. Svaka čast svim sudionicima na izvanrednim izvedbama i ostvarenim rezultatima.

Za više informacija i kompletnu statistiku posjetite službene stranice i dokumente turnira:

- Statistika Single Turnira
- Statistika Turnira Dama

FOTO GALERIJA MATRES 2023. TK BUJE